úterý 13. května 2014

Recenze na knihu: Temná akademie (Ztracení)

Originální název: Lost Spirits
Autor: Gabriella Poole
Přeložila: Čeněk Matocha
Počet stran: 272
Vydáno v ČR: 2014
Nakladatelství: Fragment

Anotace:
Darkova akademie se stěhuje na nové místo, k nádhernému tyrkysovému moři do Keni. Cassie se trápí ztrátou milovaného Ranjita. Ten je na útěku a Cassie je rozhodnutá udělat vše pro to, aby ho našla. Vrací se však zlá Kateřina a její matka – obě silnější než kdy dříve. Cassie ví, že její láska k Ranjitovi je její největší slabostí. Musí učinit zásadní rozhodnutí…
Závěrečný díl napínavé tajemné série.
(zdroj: fragment.cz)


Tak jsme se konečně dočkali, teda alespoň já, posledního alias závěrečného dílu Temné akademie, který vyšel pod titulem Ztracení. Hnedka jakmile jsem zjistila, kdy vyjde tento díl, tak jsem odpočítávala kdy do doby, až ho konečně budu mít doma. A dozvím se, jak to všechno vlastně skončí.

Jako vždy svoje recenze začínám takovým malým úvodem, který již máme za sebou, a nyní na řádu přichází celkový vzhled knihy. Rovnou na začátek, kniha je ve stejném formátě jako předchozí díly, což je pro dobře vypadající knihovničku jedině klad. Na hřbetě je opět oko s červenou duhovkou. A i tentokrát je kniha laděna do bíla a červena.

Spisovatelka zde pokračuje ve svém skvělém stylu psaní. Tedy čtenáře nenudí zbytečnostmi, drží ho v napětí, které ho nutí číst dál a dál. A dopřává mu pěknou řadu zvratů, akce, napětí atd. Což znamená, že zde nejde vytknout snad nic, kromě toho že knihu máte přečtenou za jeden večer, takže příště delší!!!

Celkově se děj odehrává na Darkově akademii, která je výjimečná tím, že každý rok sídlí někde jinde. Už jsme tak měli možnost poznat Paříž, New York a Istambul. V tomto školní semestru se přesouváme do Keni do země divokých zvířat.

Konečně získáváme představu, kdo vyvolení vlastně jsou a jak celá ta záležitost s duchy funguje. Dozvídáme se i spoustu jiných informací, ve kterých nám spisovatelka v minulých dílech pouze mlžila. Například: Co jsou ony tajemné předměty? Bude Cassie se svojí láskou?

Ve většině předchozích dílů se nám napětí stupňovalo, tajemnost rostla a nakonec jsme se dočkali velké bitvy, kterou kniha vždy skončila. Nyní si pro nás spisovatelka, kromě té závěrečné připravila i pár menších střetnutí, které dávkuje během celé četby.

S klidným srdce vám doporučím tuto sérii. Ale nečekejte nic složitého s pointou atd. Je to oddechovka s akcí, napětím a tajemnem!!!

9/10

Tímto bych chtěla poděkovat nakladatelství Fragment za poskytnutí recenzního výtisku!!!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Moc děkuji za komentář, vždy potěší!