neděle 4. srpna 2013

Recenze na knihu: Krásní mrtví: Phoenix





Po delší době vyšel poslední díl této série a já jsem ho hnedka musela mít! První díl mě okouzlil zajímavým námětem, druhý si mě nezískal, ale třetí jsem doslova hltala. Proto jsem byla zvědavá, jak dopadne poslední díl, nebudu vás napínat a rovnou vám prozradím, že i tento díl si mě získal, sice bych našla pár mušek, to nic však nemění na tom, že celkově je kniha super!

Oproti druhému dílu je ve třetím i tomto díle akce o hodně více! Pořád se něco děje, otočíte stránku a všechno je jinak, to čtenáře nutí číst dál a dál… Darina už tak často nejezdí do hor a také už neřeší pouze smrt Phoenixe, na řadu přijdou také její vztahy s okolními lidmi, jako například s Phoenixovou matkou Sharon, nebo rodinné problémy typu stěhovaní…

Každý si v knize přijde na své, najde se zde jak špetka romantiky, akce, napětí… Oproti již zmiňovanému druhému dílu je to obrovské zlepšení!

Plno věcí, které na začátku spisovatelka napsala, jsou na konci úplně jinak! Darině rychle ubývá čas, který má na vyřešení Phoenixovy smrti, a nikdo jí to neusnadňuje. Celá Rohrova rodinka, zarytě mlčí. Nikdo se k večeru, kdy byl Phoenix zabit, nechce vyjadřovat. Buď v tom zmatku nic neviděl, nebo se bojí mafiánů s drogami, kteří v tom také figurují. Darina je stůj, co stůj, rozhodnuta vše vyřešit, i když se tím sama dostává do větších a větších nesnází.
Tak si říkám, ona sice vyřeší smrt svého milovaného, za to však proti sobě obrátí, celou místní drogovou síť. Krásní mrtví ji pro tentokrát ochraňují, co bude ale dělat, až odejdou na druhou stranu? Už tak měla na mále…

Tento problém jsem už řešila v předešlých recenzí, ale pořád neznám odpověď a to mě štve! Krásní mrtví potřebují vědět, jak byli zabiti atd., aby našli "vykoupení". Proč to ale zjišťují, tak složitě? Zaprvé umějí číst myšlenky, proč si prostě nepřečtou myšlenky všech podezřelých? Za druhé umějí cestovat do minulosti, tak proč se tam nepodívají rovnou, proč tak okolkují? Nad tímto faktem se pozastavuju díl co díl a pořád neznám odpověď!

V tomto díle jsem si oblíbila plno postav. Například Brandon, vím, že to není zrovna kladná postava, ale já si většinou oblíbím spíše ty záporné. Nicméně si stejně myslím, že on za to nemohl… (nic víc neříkám) Chvílemi jsem doufala, že Darina a on skončí spolu, jasně je to bratr Phoenixe, ale ten je mrtvý, ne?

Ještě bych se chtěla zeptat, co říkáte na slovo vygůglila? Já jsem se nad ním musela zastavit. Když už bych to měla napsat, tak bych napsala vygooglila, ale to ů mě prostě dostalo… Nevím, třeba je to česky dobře, já to ale nikdy neviděla. Co vy?

Abych to tak nějak shrnula, poslední díl je asi nejhezčí z celé série. Vřele doporučuji, nudit se určitě nebudete!


1. Proč jsem si vybral/a právě tuto knihu?
Když jsem už četla předešlé dílo, je samo sebou, že bych chtěla vědět, jak vše nakonec dopadne!
2. Definujte knihu až dvěma slovy (přídavným nebo podstatným).
Nesmrtelná láska
3. Definujte knihu jedním slovem.
Nebezpečí
4. S jakou postavou bych se ztotožnil/a, případně kým bych chtěl/a nebo naopak nechtěla být.
V tomto díle mi padlo do oka hnedka několik postav, už jsem se tomu věnovala…
5. Pokuste se v každém příběhu něco vyšvihnout, ať už je třeba i opravdu velmi špatný, najděte v něm alespoň jedno positivum.
V tomto díle se toho stane opravdu opravdu hodně!
6. A naopak najděte jedno negativum, ale pouze jedno, cílem je uvědomit si, co Vám na knize vadilo nejvíce, nemusí to být jen chyba v knize (spisovatelce), ale třeba i v chování postav.
Trochu jsem nechápala, proč se rovnou nepodívají do minulosti, proč vynakládají tolik energie…
9/10

Moc děkuji nakladatelství Fragment za poskytnutí recenzního výtisku!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Moc děkuji za komentář, vždy potěší!