neděle 4. srpna 2013

Přečetla jsem: Hunger games: Vražedná pomsta

Spisovatel: Suzanne Collinsová
Rok vydání: 2009
Nakladatelství: Fragment
Doba čtení: 26.3.2012-31.3.2012
Počet stran: 335
Knihu si můžete koupit na Arara

Většinou jsem si zvykla psát si nějaké poznámky během četby, ovšem tuto knihu jsem četla se zatajeným dechem, a tak tu koukám na prázdnou stránku a napadá mě pouze slova jako úžasná knížka, doporučuju. Všichni ale víme, že z toho by moc dobrá recenze nevznikla, proto se budu snažit napsat něco, co bude mít nějakou tu hlavu a patu.

Myslím si, že nemá cenu vám představovat hlavní hrdiny, buď jste o nich slyšeli, nebo knihu četli a nyní je i první část v kinech, tak možná viděli… Po delší pouze přidávám i já na svůj blog recenzi o druhém díle Hladových her…

+Četla jsem plno recenzí s kladnými i zápornými ohlasy, čekala jsem cokoliv. Ovšem ani teď po přečtení knihy si nejsem jistá, jaké vlastně jsou moje pocity z knihy. Tak se to pokusím nějak rozebrat, snad na nic nezapomenu.
+Hodně lidí na internetu uvádělo, že jim kniha přišla zdlouhavá. Já musím říci, že mi přišla krátká nějakou stovku stran, bych tam přidala. Jinak je sice pravda, že autorka hodně místa věnuje ději jako je turné, 12. kraj… Samotné hladové hry jsou vměstnány jen na pár desítek stran a určitě by mohly být více rozebírány. Konec konců to je přece hlavní náplní knihy, ne? Ovšem že bych se při čtení nudila, se říci nedá. Hlavní hrdiny mám ráda a ráda jsem s nimi prožívala jejich vnitřní rozpoložení.
+Věděla jsem, že v tomto díle půjde Katniss znovu do arény, ale nechtěla jsem tomu věřit. Do poslední chvíle jsem doufala, že bude dělat trenérku nebo tak něco. Možná jsem se s tím smiřovala déle, než sama postava. J
+Co bych knize vytkla je to, že od minulého dílu autorka polevila. Hladové hry, od nich samotných jsem čekala nějakou pořádnou akci, jaká byla v prvním díle. Bohužel jsem se jí nedočkala. Na druhou stranu je v knize plno jiných věc, které mi v jedničce scházeli.
+Tým Peeta nebo tým Hurikám? Jo sama nevím, koho bych ke Katniss přiřadila, mám ráda oba. Každý má své klady i zápory. A co vy???
+Jako poslední bod bych podotkla, že mi kniha přišla rychle zakončena. Čekala jsem trochu více vysvětlení… Snad třeba v trojce. Jsem hrozně zvědavá, jak tohle celé dopadne!!!


1. Proč jsem si vybral/a právě tuto knihu?
Četla jsem prví díl a musím to dočíst!!!

2. Definujte knihu až dvěma slovy (přídavným nebo podstatným).
Hladové hry

3. Definujte knihu jedním slovem.
Vzpoura

4. S jakou postavou bych se ztotožnil/a, případně kým bych chtěl/a nebo naopak nechtěla být.
S Katniss bych se neztotožnila, ale obdivuji ji!!! Palec nahoru!!!

5. Pokuste se v každém příběhu něco vyšvihnout, ať už je třeba i opravdu velmi špatný, najděte v něm alespoň jedno positivum.
Kniha je jedno velké plus…

6. A naopak najděte jedno negativum, ale pouze jedno, cílem je uvědomit si, co Vám na knize vadilo nejvíce, nemusí to být jen chyba v knize (spisovatelce), ale třeba i v chování postav.
Čekala jsem víc od samotných Hladových her…

9/10

Žádné komentáře:

Okomentovat

Moc děkuji za komentář, vždy potěší!